top of page

Stefan in de nieuwsbrief van Expeditie Westerwolde

Op zondag 9 februari was de opening van de eerste overzichtstentoonstelling van 24K in Museum De Oude Wolden in Bellingwolde (MOW). De belangstelling was overweldigend. 24K biedt kunstenaars uit de regio de mogelijkheid om hun werk in een museum te tonen.

Overzichtstentoonstelling 24K XL

Sinds 2012 exposeerden al 27 regionale kunstenaars hun werk in MOW, waarvan 24K XL de overzichtstentoonstelling is. ‘Omdat het werk zo verschillend is, was het een uitdaging om een samenhangende tentoonstelling te maken’, vertelt museumdirecteur Obby Veenstra. Ze is zeer tevreden met het resultaat.

Eén van de exposerende kunstenaars is Stefan de Keijser uit Oudeschans. De Keijser verhuisde anderhalf jaar geleden naar Westerwolde hij de kans kreeg om samen met zijn partner in de pastorie van Oudeschans te gaan wonen en werken. Sinds hij in Oudeschans woont, trekt hij er vaak op uit en fotografeert de vervallen boerderijen, de lijnen in het landschap, de luchten, planten en bloemen. De foto’s vormen een inspiratie voor zijn schilderijen waardoor je in zijn werk steeds vaker de invloed van het Groninger landschap terugziet. Dat betekent niet dat De Keijser een traditioneel landschapsschilder is: hij gebruikt elementen uit het landschap, de leegte en het licht om een vervreemdende sfeer neer te zetten. Omdat De Keijser experimenteert met verschillende materialen is er veel te zien op zijn schilderijen. Hij gebruikt zijn schildersdoeken niet alleen om op te schilderen, maar beplakt ze soms ook met foto’s, behang en pagina’s uit oude anatomie- of plantenboeken. Deze manier van werken is ontstaan toen hij een jaar in Nieuw-Zeeland verbleef. Tijdens deze reis schilderde hij op foto’s die hij makkelijk in zijn backpack kon meenemen..... >>> lees de complete nieuwsbrief hier.


bottom of page